فروشگاه آنلاین محصولات آرایشی و بهداشتی
- درمان پوست با لیزر چیست ؟
- انواع درمان پوست با لیزر
- مراحل درمان بیماری های پوستی با لیزر
- آیا درمان با لیزر عوارض دارد ؟
- چه کارهایی قبل از درمان با لیزر باید انجام داد ؟
- چه کارهایی پس از لیزر پوست باید انجام داد ؟
درمان پوست با لیزر چیست ؟
درمان با لیزر یکی از بهترین و معروفترین روشهای غیرتهاجمی است که امروزه جایگزین عملهای جراحی شده است. این روش به این صورت است که پرتو لیزر به سطح پوست تابیده میشود و با طول موج و عمق نفوذ معین که به توصیه پزشک و توسط اپراتور تعیین میشود به پوست تابانده میشود. این انرژی به لایههای زیرین پوست منتقل شده و با ایجاد شوک حرارتی و به وجود آوردن آسیبهای خیلی جزئی بافت را برای ترمیم و ساخت دوباره کلاژن تحریک میکند در حالی که هیچ آسیب عمدهای به پوست نمیزند.
این کلاژن سازی و ترمیم الاستین باعث میشود که فرورفتگیهای سطح پوست پر شود و جوانسازی پوست انجام شود. درمان با لیزر کاملا غیر تهاجمی است و اگر توسط اپراتور مجرب انجام شود تقریبا بدون عارضه است.
انواع درمان پوست با لیزر
عموما سه نوع لیزر پوست مورد استفاده قرار می گیرد. لیزر دی اکسید کربنCO2، لیزر N-lite و لیزر اربیوم.
لیزر CO2، بدلیل اثر ماندگاری بلند مدت آن بطور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد.برای انجام این عمل باید یک پروسه چند جلسه ای 15 تا 90 دقیقه ای سپری شود.
لیزر اربیوم نسبت به لیزر دی اکسید کربن کمتر استفاده می شود. این نوع لیزر معمولا برای افرادی که رنگ پوست تیره تری دارند مورد استفاده قرار می گیرد.
مورد آخری یعنی عمل لیزر N-lite به اندازه دو مورد قبل موثر نیست اما نسبت به آنها کم هزینه تر است. این روش عموما برای از بین بردن نقص های کوچک صورت مورد استفاده قرار می گیرد.
این تکنولوژی برای افراد شاغلی که خواهان درمان بهتر هستند و نمی توانند وقت زیادی برای دوره نقاهت روشهای دیگر صرف کنند، بسیار مناسب می باشد.لیزر صورت ان لایت لیزری است با انرژی بسیار پایین که رگهای خونی زیر پوستی را مورد هدف قرار می دهد . رگها آسیب نمی بینند، اما فعالیت های شیمیایی سبب می شود که بدن شروع به بازسازی کلاژن و ترمیم ناحیه مورد درمان کند.
کدام بیماری های پوستی با لیزر درمان می شوند
ضایعات پوستی مختلفی با لیزر درمان میشوند که میتوان آنها را به چند گروه تقسیم کرد:
- پسوریازیس
- خالهای عروقی
- لک حاملگی
- جای جوش بلوغ
- التهابات پوستی
- کک و مک
- برص یا ویتیلیگو
- جای سوختگی و زخم
- پاکسازی تتو
- جوانسازی
- لیپولیز
- رفع موهای زائد
آیا درمان با لیزر عوارض دارد ؟
مانند هر روش درمانی دیگری استفاده را لیزر نیز میتواند عارضه داشته باشد و میزان عوارض درمان با لیزر به نوع پوست، رنگ پوست، ژنتیک، تغذیه ، موارد منع لیزر و خیلی مسائل دیگر مربوط است.
عوارض ناشی از درمان با لیزر بسیار محدود است و در بیشتر موارد صرفا به مدت کوتاه چند ساعته بعد از لیزر ختم میشود. مواردی مثل سوزش و خارش و یا مقداری التهاب بیشترین چیزی است که مراجعین ذکر میکنند.
مثلا در لیزر موهای زائد بیشترین شکایت سوزش و قرمزی بعد از درمان با لیزر است که خصوصا با استفاده از کرمهای زینک اکساید و مرطوب کنندهها این عارضه حداکثر چند ساعت ادامه پیدا میکند. پیشنهاد میشود که دوره درمان خود را با پزشک متخصص در میان بگذارید و زیر نظر فرد مطمئن این درمان را انجام دهید.
چه کار هایی قبل از لیزر پوست باید انجام داد ؟
ساز و کار لیزر بر پایه تابش نور بر پوست است. به همین دلیل توصیه میشود که از مواردی که باعث التهاب پوست میشود یا اینکه پوست را به نور حساس میکنند مثل بعضی آنتیبیوتیکها پرهیز شود یا اینکه لیزر بعد از پایان دوره مصرف این داروها استفاده شود.
سایر مواردی که پیش از لیزر توصیه میشود:
قطع مصرف داروهایی که باعث التهاب پوست و حساس شدن پوست به نور میشود.
از برنزه کردن پوست جدا خودداری کنید.
انجام آزمایشهای هورمونی
عدم دستکاری جوشها و اسکارها و ….
اگر پروسیجر پزشکی مثل بوتاکس یا تزریق ژل یا موارد مشابه ان را انجام دادهاید نیز حتما به پزشک اطلاع دهید.
چه کارهایی پس از لیزر پوست باید انجام داد ؟
محافظت از پوست در برابر آفتاب مهمترین مسئلهای است که توصیه میشود رعایت شود. پس استفاده از کرم ضد آفتاب بیش از همه توصیه میشود.
سایر مواردی که توصیه میشود شامل:
تا یک روز از رفتن حمام، سونا، استخر و موارد مشابه خودداری کنید.
برای کمتر شدن و از بین رفتن التهابات بهتر است روزانه چند بار از کرمهای ترمیم کننده استفاده کنید.
اگر هنوز جلسات شما به پایان نرسیده از برنز کردن پوست و آفتاب گرفتن خودداری کنید.
برای جلوگیری از لک و آسیبهایی که پوست به خاطر حساس بودن نسبت به آن آسیب پذیرتر است از کرم ضد آفتاب به طور مداوم استفاده استفاده کنید.